Coach jezelf

De Liber methodiek

Verlies als weg naar winst

Zolang je wind mee hebt is er niets aan de hand. Maar zit het leven tegen, dan sta je ineens met lege handen. Maak hier kennis met Liber. De doe-het-zelf coachingsmethodiek die van de nood een deugd maakt. Want Liber smeedt het ijzer als het heet is. De oefening: je verzet tegen wat je niet welkom is, onvoorwaardelijk te leren verwelkomen. Raar maar waar: zo kun je uit tegenslag voorspoed leren putten. Uit machteloosheid kracht.

Wat

Doe-het-zelf
Stel je hebt honger. Ga je op zoek naar een vis, of naar een hengel? Kies je voor het laatste, dan is Liber dé aanpak voor jou. Omdat het een doe-het-zelf methodiek is. Je coach Thomas van Kleef geeft je de ‘Liber hengel’ en legt je uit hoe je deze hanteert. Maar daarna is het aan jou. Je toewijding thuis, is de sleutel tot je herstel.

Diepgang
Wat Liber verder onderscheidt: de diepgang. De klemtoon ligt niet op je gedrag, maar op wie jij bent. Of beter gezegd: denkt te zijn. Want de inzet is niet om je weer ‘de oude’ te maken, te ‘repareren’, maar om je te vernieuwen. Zodat je als een ander mens uit deze crisis tevoorschijn komt. Wijzer, rijper, meer jezelf.

Welkom in de wondere wereld van Liber

Hoe

Variaties
Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit verschillende coaching mogelijkheden. Van incidentele Coaching gesprekken tot Intensive met verblijf, tot Jaarleergang.

Voor wie

Transitie
Je staat voor de vraag: ‘En nu? hoe nu verder?’ Wat eraan vooraf ging is niet relevant. Een burn-out, verandering van werk, woning of vooruitzicht, of het overlijden van een dierbare – je bent eraan toe de bakens te verzetten. Liber werd ontwikkeld voor wie een veranderproces aan wil, of moet, gaan.

Doorzetten
Liber werkt omdat de dingen werken zoals ze werken. Maar wat waar is, is niet altijd aangenaam. Geen vrijheid zonder strijd. Daarom weten Liber deelnemers van doorzetten. Het zijn stevige persoonlijkheden die conceptueel en gedisciplineerd kunnen denken, zelfstandig in het leven staan en weten van verantwoordelijkheid. Dit is een aanpak voor wie bereid is kilometers te maken.

Van waar?

Oude wijsheden in een nieuw jasje
Liber werd ontwikkeld door Thomas van Kleef, een hedendaagse monnik. Ervan overtuigd dat menselijk geluk in essentie voor het grijpen ligt, kwam hij na een jarenlange zoektocht bij Liber uit. Een ‘Jip en Janneke vertaling’ van dat waar de wijsheidstradities van Oost en West om draaien.